Novak je neuništiv! Ni povreda, ni borbeni Dimitrov mu nisu mogli ništa

Nova pobeda Đokovića u tri seta u Melburnu

Sjajni Novak Đoković je u osmini finala Australijan opena! Najbolji srpski teniser izborio se sa povredom i odličnim Grigorom Dimitrovim, a gledaoci iz Srbije sa brojnim promenama TV kanala tokom trajanja prenosa, ali je ona najvažnija vest da ćemo Noleta nastaviti sa uživanjem da pratimo sa kompleksa u Melburnu – 3:0 (7:6 /9:7/, 6:3, 6:4).

Borio se Novak Đoković kao pravi lav, uprkos povredi koja ga je očito mučila i na današnjem meču. Izašao je na teren sa nekoliko bandaža i velikom trakom preko noge. No, ni to ga nije zaustavilo da nastavi svoj pohod ka desetom Australijan Openu.

Prvi set krenuo je kako se samo poželeti može. Novak je osvojio brejk već u prvom servis gemu Bugarina i delovalo je da će bez gotovo ikakvih problema uspeti i da ga zadrži, pošto gotovo da nije imao problema na svoj servis sve do pred sam kraj.

Ipak, u momentu kada je Đoković servirao za osvajanje ovog dela igre, desio se veliki preokret i pad u njegovoj igri. Prethodno je Nole imao tri šanse da završi posao na servis Bugarina kada je imao set lopte, da bi nakon toga dopustio Griški da se vrati, izjednači, a potom i da i sam stigne do dve set lopte na Novakov servis.

Srećom, ostao je Novak staložen u tim momentima, uveo je ovaj set u tajbrejk, koji je bio priča za sebe. Poveo je Nole sa dva mini-brejka, ali se Bugarin vratio i uneo novu dramu. Igralo se poen za poen, sve je trajalo poprilično dugačko, ali je nakon sat i 15 minuta borbe, Đoković uspeo da iskoristi svoju šansu na mreži i da povede na ovom meču.

Odmah je u pauzi između prvog i drugog seta Novak tražio pomoć medicinskog tima, pa je nastala bojazan oko toga da li će moći meč da privede kraju. Ne da je mogao, nego je odlično otvorio i drugi set. Bio je izuzetno miran i staložen i nije dozvoljavao Dimitrovu da dođe do prilika za brejk na njegov servis.

Umesto toga, već je zapretio u četvrtom gemu kada je imao tri brejk lopte u gemu koji je trajao čak 12 minuta, a pošto ih nije iskoristio, jeste samo dva gema kasnije na 30:40. Jedina je to bila šansa u tom gemu, ali je Đoković čvrsto uspeo da je zgrabi i da potom bez imalo borbe dođe i do drugog seta.

Poslednji, treći set, bio je poprilično čudan i sa mnogo brejkova na obe strane. Bugarin je prosto pao odmah na startu, dao je Novaku luft od 3:0 uz dva brejka prednosti, da bi nakon toga uspeo da anulira jedan brejk i eventualno unese dramu u ovaj meč. Đoković je uzvratio brejkom sa nulom, ali se i Bugarin potom ponovo probudio i nakon duple greške Srbina vratio još jedan brejk.

No, do kraja drame nije bilo, pošto je Srbin zaključao vrata, sačuvao svoju prednost i plasirao se u osminu finala.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće Aleks de Minor, domaći teniser iz Australije, pa će Srbin pored protivnika igrati i protiv publike koja će zasigurno podržati svoju nadu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: