logo transparend vojvodina uzivo

Nova tura prskanja komaraca Avio i tretmani sa zemlje večeras i sutra ujutru

NOVI SAD – Večeras, 9. jula i sutra ujutro, 10. jula, biće izvedeni tretmani sa zemlje i tretmani iz vazduha protiv odraslih formi komaraca na teritoriji Grada Novog Sada i opština Sremski Karlovci i Beočin.

Večerašnji tretmani sa zemlje na području Grada Novog Sada obuhvatiće naselja Futog, Budisava, Bocke, Bukovac, nasipe na Kamenjaru, Ribarsko ostrvo i Kameničku adu. Večeras će biti i izvedeni tretmani sa zemlje na kompletnom području opština Sremski Karlovci i Beočin. Tretmani startuju u 21 sat, saopštilo je JP Ciklonizacija.

Sutra ujutro, tretmani sa zemlje protiv invazivnih vrsta odraslih formi komaraca obuhvatiće lokacije: Štrand, Kej, Ribarsko ostrvo, Petrovaradinsku tvrđavu i centar Novog Sada. Početak tretman je u 4 sata.

U jutarnjim časovima biće izveden i tretman iz vazduha protiv odraslih komaraca na teritoroji Grada Novog Sada i opština Sremski Karlovci i Beočin. Tretman iz helikoptera obuhvatiće područje Petrovaradinske tvrđave, keja i Subića. Jedan avio izvešće tretman u zaštitnim zonama u priobalju Dunava u Sremskim Karlovcima i Karlovačkim vinogradima. Drugi avion izvešće tretman na području zaštitnih zona u Beočinu i Beočinskom ritu, kao i na području Mačkovog spruda.

Tretman iz vazduha startuje u 5 sati, izvodiće se preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje jedan dan. U slučaju neodgovarajućih meteo uslova (vetar, kiša ili previsoke temperatura), tretman će biti izveden sutradan.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.