Nova rasveta za Osnovnu školu „Vasa Stajić“ u Mokrinu

KIKINDA/MOKRIN – Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, zajedno je sa svojim saradnicima,  u prisustvu predstavnika Saveta Mesne zajednice, obišao je Osnovnu školu “Vasa Stajić” u Mokrinu, u kojoj su u toku radovi na zameni rasvete u celoj ustanovi.
Foto: Vojvodina uživo

Zamena rasvete, za šta je Grad Kikinda izdvojio 3,4 miliona dinara, obavlja se u učionicama, hodnicima, kancelarijama, dvorištu i fiskulturnoj sali i trebalo bi da se završi za mesec dana. Gradonačelnik je podsetio da je za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje iz gradskog budžeta predviđeno više od 650 miliona dinara.

Foto: Vojvodina uživo

”Za ovu godinu iz gradskog budžeta izdvojeno je 375 miliona dinara za predškolsko obrazovanje, 212 miliona za osnovno, a 66 miliona dinara za srednje obrazovanje. Konkretno, za školu u Mokrinu predviđeno je više od 20 miliona dinara. Najnovijim radovima, osvetljenje u zgradi će biti kvalitetnije, energetska efikasnost veća, tako da Grad Kikinda još jednom potvrđuje svoju opredeljenost ulaganja u obrazovanje. Nećemo stati sa ulaganjima, opremaćemo i rekonstruisati naše škole, čime ćemo unaprediti kvalitet i uslove za naše učenike”, rekao je gradonačelnik.

Osnovna škola ”Vasa Stajić” u Mokrinu obuhvata više od dve hiljade kvadratnih metara površine.

Foto: Vojvodina uživo

”Radovima je sve obuhvaćeno, tako da ćemo uštedeti i električnu enegiju, ali i doprineti kvalitetu same nastave, imajući u vidu da je rasveta bila prilično dotrajala. Imamo 370 učenika koji nastavu pohađaju u dve smene, posedujemo dnevni boravak i posebno odeljenje. Ne bismo uspeli ovo da uradimo bez velike podrške i pomoći Grada Kikinde”, dodala je Marijana Rakin, direktorica OŠ “Vasa Stajić”.

Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: