logo transparend vojvodina uzivo

Nova radna mesta za Leskovčane: Vučić na svečanom otvaranju fabrike „Aunde“

LESKOVAC – Italijanska kompanija „Aunde“ deo je „Aunde grupe“, osnovane 1899. godine, i predstavlja jednu od vodećih svetskih kompanija u svojoj delatnosti, sa više od 100 pogona širom sveta.

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanom otvaranju fabrike italijanske kompanije „Aunde“ u Leskovcu, koja će proizvoditi navlake za automobilsku industriju.

Pored predsednika Srbije, prisustvuju i ministar privrede Slobodan Cvetković, amabasador Italije Luka Gori i direktor kompanije Anino de Venecija, kao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Gradonačelnik Cvetanović i generalni direktor kompanije D.O.O. Aunde Srbija Anino de Venecija potpisali su u julu Memorandum o razumevanju, kojim se izražava namera o međusobnoj saradnji i predviđaju se dalji koraci za početak poslovanja kompanije Aunde u Leskovcu.

Kompanija Aunde bavi se proizvodnjom navlaka za automobilsku industriju, a objekat u Leskovcu se prostire na oko 13.000 metara kvadratnih.

Investitor je tada najavio da će zaposliti najmanje 350 radnika.

Italijanska kompanija „Aunde“ deo je „Aunde grupe“, osnovane 1899. godine, i predstavlja jednu od vodećih svetskih kompanija u svojoj delatnosti, sa više od 100 pogona širom sveta.
Brojni projekti koje realizuje sa renomiranim proizvođačima automobila stvorili su potrebu za proširenjem proizvodnih kapaciteta u Srbiji, pa će, nakon Jagodine, svoj pogon otvaraju i u Leskovcu.

Grupa „Aunde“ je danas prisutna u 20 zemalja sa 40 objekata u kojima se obavlja proizvodnja i smatra se jednim od vodećih proizvođača tkanina i navlaka u automobilskoj industriji.
Kompanija „Aunde Italija“ je potpisala dugoročni sporazum sa proizvođačem „Stellantis“, a koji će realizovati „Aunde Srbija“, u vezi saradnje na značajnim projektima: Fiat Panda, Fiat 600, Alfa Kid za 100 odsto proizvodnju navlaka.

– Hvala što ste brzo reagovali, da posle problema i gubitka posla, da odmah reagujete i zaposlite 300 ljudi. Mislim da ste izabrali divan grad. Takođe, za 15-ak dana ovde dolazi Fijorentina i igraju protiv našeg Čukaričkog. Ovo sam rekao, kada vidite da uradite važne stvari, onda se to brzo prepozna. Niko nije sanjao da će moći da gleda Fijorentinu, Olimpijakos… Mi moramo da radimo da se borimo za svaku investiciju. Da li su ljudi zadovoljni? Prirodno je da očekuju više – rekao je Vučić, koji se zahvalio ambasadoru, kao i premijerki Meloni.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.