logo transparend vojvodina uzivo

Nova predstava u Kovačici za sve ljubitelja pozorišta

KOVAČICA – U Domu kulture „3. oktobar“ u Kovačici u nedelju će premijerno biti izvedena pozorišna predstava domaće VHV scene „Ne šetaj se gola“. Početak predstave zakazan je za 20 sati.

U nedelju 10. decembra sa početkom u 20 časova će ljubitelji pozorišta iz Kovačice i okoline u tamošnjem Domu kulture imati novu priliku za uživanje u predstavi na slovačkom jeziku, poluprofesionalne scene VHV u Kovačici za sezonu 2024. godine. Autor komedije je Žorž Fejdo, na srpski jezik je komad preveden pod nazivom „Ne šetaj se gola“. Režiser predstave je iskusni Aleksander Bako iz Stare Pazove. Asistent režije je Eleonora Kerešova iz Padine. Komad je na slovački jezik prevela Lidija Margečiakova. Učestvuju Igor Cicka, Aleksandra Čižikova, Milovan Lukić, Zlatko Šimak i Igor Košut. Za tehniku su zaduženi Igor Barca i Pavel Toman.

Prema rečima producenta Gorana Bobića, u pitanju je komedija a priča je o mladom ambicioznom političaru, koji ima prelepu ženu a koju je zapostavio. Predstava traje oko sat vremena .

Glumci, režiseri i ostali akteri žive za aplauz, to je najveća nagrada za njih, pogotovo u amaterizmu, kaže Bobić. Glumci u ovoj predstavi iako su mladi, imaju već iza sebe nekoliko premijera. Poducent ove predstave se posebno zahvaljuje onima koji nisu na plakatu, a u velikoj meri su doprineli ostvarenju ove predstave, a to su Pavel Jonaš, kao i profesorka Marija Kotvašova Jonašova.

Predstava će se održati u nedelju 10. decembra u Domu kulture „3. oktobar“ sa početkom u 20 časova.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.