logo transparend vojvodina uzivo

,

Nova pravila u Grčkoj: Električni automobili mogu na trajekte samo pod ovim uslovima

Grčka je uvela uredbu koja nalaže da baterije električnih vozila ne smeju biti napunjene više od 40% kada se ukrcavaju na trajekte

Vlasnici električnih automobila koji putuju trajektima u Grčkoj sada moraju da se pridržavaju novih pravila o napunjenosti baterija svojih vozila.

U cilju smanjenja rizika od požara, Grčka je uvela uredbu koja nalaže da baterije električnih vozila ne smeju biti napunjene više od 40% kada se ukrcavaju na trajekte.

Ministarstvo pomorske i ostrvske politike Grčke donelo je ovu odluku kao meru bezbednosti, navodi Revija HAK. Pravilo je stupilo na snagu sredinom aprila i već se primenjuje kod glavnih trajektnih kompanija u zemlji, javlja ADAC.

Ova mera je uvedena zbog opasnosti od požara litijum-jonskih baterija, koje mogu biti veoma teške za kontrolisanje i gašenje. Trajekti, sa velikim brojem automobila u bliskom prostoru, predstavljaju posebno rizična mesta za ovakve incidente. Dodatni izazov predstavlja gašenje požara na vozilima dok su na moru, što čini prevenciju još važnijom.

Grčka se nada da će ovo novo pravilo značajno smanjiti rizik od izbijanja požara na trajektima i time povećati sigurnost svih putnika.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.