Nova otkrića u slučaju ubistva Đokića: Nađene tri vrste dokaza koji bi mogli da otkriju ubicu!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ubica ili više njih nije mogao da ne ostavi nekoliko tragova

Policija je uspela da na mestu paljenja tela tročlane porodice Đokić – Gorana, Gordane i Lidije uzme tri vrste dokaza koji se trenutno veštače.

Kako se nezvanično saznaje, radi se i o fizičkim, biološkim i trasološkim dokazima. Iako su inspektori za ovih 18 dana koliko je prošlo od zločina suzili krug osumnjičenih, hapšenje će uslediti nakon završenih veštačenja.

– Tela su bila prekrivena lišćem, granjem i letvama. Na njima je bilo DNK tragova. Sada se svaki detalj veštači i zbog istrage policija ne izlazi sa više detalja.

Prema nezvaničnim saznanjima, istražitelji su uspeli da uzmu otiske stopala, ali i od guma od automobila. Na ruku im je išlo i suvo vreme koje je bilo na dan kada su nađena tela Đokića i dva tri dana kasnije.

– Ubica ili više njih nije mogao da ne ostavi nekoliko tragova. Dok je bacao granje i letve nije koristio rukavice. Takođe, biće poznato kojim se vozilom udaljio nakon zločina jer su nađeni tragovi automobilskih guma. Sve se veštači, a u okolini Aleksinca i Niša nije nađen nijedan zapaljen automobil što potvrđuje i to je ubica ili više njih veruju da je zločin izveden savršeno – dodaje izvor.

foto:24sedam/Goran Sivački

Prema rečima izvora, policija i ne izlazi sa više detalja jer bi i najmanji mogao da pokvari istragu i ubica ostane bez kazne. Svi DNK tragovi se veštače i biće upoređeni sa onima koji se nalaze u bazi.

– Ono što bi za istragu moglo da bude značajno jeste i automobil crvene boje koji je u nedelju viđen u Moravcu. Taj auto ne pripada nikome od meštana, pa postoji mogućnost da su napadači koristili upravo ovo vozilo. Pregleda se video-materijal, i to ne samo od 26. septembra nego i od prethodnih, ali i narednih dana. Kamere su kobne noći snimile automobil “pasat” kojim su Goran, Gordana i Lidija oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu, ali tamo nikada nisu stigli. Njih je najverovatnije neko presreo u Moravcu i naterao ih da se odvezu u njive, gde su nađeni mrtvi i spaljeni – kaže izvor upoznat sa istragom i dodaje da se trenutno radi na utvrđivanju činjenica vezanih za pomenuti auto.

Obdukacija Gorana, Gordane i Lidije Đokić, nezvanično, pokazala je da su ubijeni iz vatrenog oružja. Kako bi izgoreli do neprepoznatljivosti njihova tela natopljena su gorivom. Policija još utvrđuje – motiv zločina, mesto ubistva, šta je telefonima žrtava, ko je ubica i šta je u sefu vlasnika menjačnice.

24sedam/M.K. Printscreen/Facebook

Porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedelju 26. septembra nešto posle ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična menjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji. Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najpre, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tela. Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni sa po najmanje jednim hicem u glavu, dok je Gordana ubijena sa dva hica – u grudi i glavu.

Tagovi:

Pročitajte još: