Nova istraga protiv Darka Šarića: Spremao likvidaciju svedoka saradnika? Komunikacija preko Skaj aplikacije dala nove dokaze

BEOGRAD – Ovo je drugi zločin za koji se tereti Pljevljak

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) donelo je naredbu o pokretanju nove istrage protiv Darka Šarića. Prema nezvaničnim informacijama, reč je o pripremanju ubistva Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u sudskim postupcima za krijumčarenje više tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

U komunikaciji, preko “Skaj” aplikacije, došlo se do dokaza da je Šarić, navodno, davao instrukcije na koji način treba da se organizuje likvidacija Joksovića, kao i nabavku oružja da se počini ovaj zločin, pišu mediji.

Ovo je drugi zločin za koji se tereti Pljevljak. Protiv njega se već uveliko vodi istraga za organizovanje i ubistvo bliskog saradnika Milana Milovca u Ekvadoru, ali i krijumčarenje novih količina kokaina i podmetanje teških krivičnih dela upravo Joksoviću.

Šarić je, prema dostupnim informacijama iz istrage, bio više nego opsednut Joksovićem, što je i razumljivo, jer ga je taj nekadašnji blizak saradnik i najbolji prijatelj, sa kojim je zajedno išao u školu u Pljevljima, kako je tvrdio, “izdao” i prešao na stranu TOK. On je, pored još dvojice svedoka saradnika, bio ključan, prema uverenju tužilaštva, u dokazivanju Šarićeve krivice.

Nedavno je Joksović ponovo saslušan, ovog puta pred većem Apelacionog suda i prvi put je govorio javno, jer je do sada uvek pričao iza zatvorenih vrata. Sada se čeka odluka suda, odnosno drugostepena presuda. Prvostepenom presudom Pljevljak je prvo bio osuđen na 20, pa na 15 godina zatvora.

On je bio pušten da se brani sa slobode decembra prošle godine, ali je ponovo uhapšen pre mesec i po zbog sumnje da je tokom boravka u pritvoru organizovao novu kriminalnu grupu, koja je pripremala i izvršila ubistvo Milovca, krijumčarila kokain, ali i podmetnula eksplozivnu napravu ispod automobila valjevskog biznismena Gorana Nikolaševića, kako bi se to delo “pripisalo” Joksoviću.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: