Nova era sporta u Begeču – Preko 250 mališana uživalo u sportskom danu (FOTO/VIDEO)

NOVI SAD – Osnovna škola ”Veljko Petrović” u Begeču ove godine ogranizovala je malo drugačiji sportski dan nego inače, a kako kažu, današnji događaj najveći je dečiji sportski događaj koji je ikada realizovan u ovom mestu.

Na velikom terenu FK Bačka okupilo se preko 250 mališana iz OŠ ”Veljko Petrović” i vrtića ”Pinokio” kako bi istrčali kros, bili aktivni, a pre svega se zabavili.

Za to vreme Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Begeča organizovalo je edukativnu predstavu (kroz koju je deci objasnilo zašto nije dobro igrati se upaljačem) i interesantne radionice.

Prema rečima direktora OŠ ”Veljko Petrović” Milana Tatića cilj je bio uključiti svu decu od 2 do 15 godina i udružiti sve Begečane, u čemu su svakako uspeli.

Mirka Krtinića, profesora fizičkog vaspitanja u gorepomenutoj školi posebno je obradovao veliki odziv dece.

”Cilj je da ovo postane jedan sportsko-patriotski dan koji svima treba da bude dobar primer. Ideja je da udružimo sve građane, ali i institucije Begeča. Veoma nam je drago što su se uključili Grad Novi Sad, Atletski klub Vojvodina, Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Begeča i FK Bačka”, izjavio je on.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: