logo transparend vojvodina uzivo

Nova alatka koja ”pet-friendly“ turizam u Srbiji diže na viši nivo

NOVI SAD – U skladu sa globalnim trendom rasta pet-friendly turizma, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, zajedno sa Turističkom organizacijom Vojvodine, podržali su inovativni projekt – „Pet Travel Advisor“.

U pitanju aplikacija koja vlasnicima kućnih ljubimaca daje informacije o tome koji ljubimci su dozvoljeni u kojim lokalima, koja su uslovi posete lokalima, koje su dozvoljene kilaže, pravila itd…

Ovaj elaborat ima za cilj standardizaciju pravila koja se odnose na prijem kućnih ljubimaca u turističkim objektima.

Foto: PrtSc/pettraveladvisor.com

Andrea Mladin autorka „Pet Travel Advisora“ objasnila je za RTV da je ovo posebno važno zbog rastuće potrebe za tačnim informacijama prilikom planiranja putovanja sa kućnim ljubimcima.

„Bitno je znati pod kojim uslovima možete posetiti određeni objekat, uključujući dozvoljene vrste kućnih ljubimaca, pravila kretanja, ograničenja po pitanju težine ljubimaca i eventualne dodatne naplate“, istakla je Mladin.

Mladin ukazuje na značaj ovog projekta kroz globalne statistike: „Prema podacima iz 2019. godine, čak 470 miliona ljubimaca putuje širom sveta. U Novom Sadu, svako treće domaćinstvo ima kućnog ljubimca, što ukazuje na sve veću potrebu da se obezbedi ne samo smeštaj tokom putovanja, već i tačne informacije o ”pet friendly“ kafićima, restoranima, šoping centrima, veterinarskim ambulantama, plažama i prodavnicama za kućne ljubimce u vašem okruženju.“

Uz to, planiran je i konkurs za izbor najboljih „pet-friendly“ ugostiteljskih objekata, koji će trajati od 8. novembra do 8. decembra.

Foto: PrtSc/pettraveladvisor.com

Ovaj inovativni projekt omogućava putnicima i vlasnicima kućnih ljubimaca da se pripreme za putovanja sa potpunim samopouzdanjem, znajući tačno gde su dobrodošli sa svojim vernim pratiocima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.