“North spirit” trka izazova u Somboru

trka
SOMBOR – U Specijalnom rezervatu prirode „Gornje podunavlje“ 27. maja ove godine održaće se OCR trke izazova pod nazivom “NORTH SPIRIT”.

OCR (Obstacle Course Race) je trčanje na otvorenom prostoru sa preprekama. Ovaj vid rekreacije je sve popularniji kako u svetu, tako i u Srbiji. Zaljubljenici u trčanje, izazovnih prepreka na stazama i prirodne lepote, neki su od razloga što ovakav vid aktivnosti okuplja brojne sportiste ali i rekrativce da se upuste u gotovo spartanske avanture.

Ovo je prva trka top tipa koja se održava na području Grada Sombor, a ljubitelji adrenalina će imati priliku da se oprobaju na trkama od 22km, koje su predviđene za profesionalce, dok je za one koji žele da upuste u trku iz zadovoljstva tu ruta od 11km. Trkači će se tokom trčanja susretati sa brojnim preprekama i ukoliko ne budu mogli uspešno da ih pređu, biće im zadate dodatne vežbe kako bi nastavili trku.

Manifestaciju je organizovao Urban Box, fitnes centar, u saradnji sa JP „Vojvodinašume“ i Specijalnim rezervatom prirode „Gornje podunavlje“, koji su pripremili brojne izazove za one koji žele da testiraju i prošire svoje granice izdržljivosti i sposobnosti.

Evropski Amazon, kako još nazivaju ovaj rezervat, jedan je od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na Dunavu koji se razlio u nepreglednu mrežu rukavac i kanala, i kao takav i sam predstavlja veliki izazov za ljubitelje trke i prirode.

Saradnik na manifestaciji biće Crveni krst Sombor, a svi zainteresovani mogu da se prijave na linku:
http://trka.rs/events/342/

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: