Noćni provod se završio u ledenoj Moravi: Devojka koja je preživela sletanje u reku kod Vladičinog Hana saslušana kao svedok

VRANJE – Pred Višim javnim tužilaštvom u Vranju, danas je sasušana K.M. iz Predejana, koja je preživela saobraćajnu nesreću 29. januara, kod Vladičinog Hana, kada su dve devojke iz istog vozila izgubile život.

 

K.M. je saslušana kao svedok u istrazi koja se vodi protiv Anđele S. devojke koja je vozila auto koji je oko 4 časa ujutru kada su se vraćale iz noćnog provoda sleteo s puta.

U saopštenju tužilaštva se navodi da je K.M. iznela svoje viđenje kritičnog događaja, čije detalje zbog interesa istrage tužilaštvo ne može da saopšti.

Tužilaštvo će u daljem postupku istrage preduzeti i druge dokazne radnje, i saslušanja svedoka, u cilju rasvetljavanja ove saobraćne nesreće.

Anđeli S. je prošle sedmice određen pritvor da ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Ona je prethodno na saslušanju u Tužilaštvu, u prisustvu advokata, negirala izvršenje krivičnog dela – teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, rečeno je Tan‌jugu u Tužilaštvu.

Tužilaštvo smatra da je delo izvršila sa umišljajem, jer je vozila kola sa probnom vozačkom dozvolom kada nije smela da vozi i to pod uticajem alkohola, brzinom neprilagođenom uslovima na putu, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama.

Imajući u vidu da su dve devojke poginule, dok je jedna lakše povređena, osumnjičenoj A. S. za ovo krivično delo preti kazna zatvora od 2 do 12 godina.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 4 sata ujutru 29 januara, kada je „golf“ kojim je upravljala A. S. sleteo sa kolovoza u Južnu Moravu kod mesta DŽep u blizini Vladičinog Hana, stradale su dve devojke, od njih četiri koliko je bilo u vozilu.

Telo jedne od nastradalih devojaka K. P. pronađeno je par dana kasnije i izvučeno je iz reke. Obdukciju su obavili veššaci Zavoda za sudsku medicinu i očekuje se njihov nalaz.

A. S. je vozila sa probnom vozačkom što znači da nije smela da bude za volanom u trenutku kada se desila nesreća, jer sme da vozi do 23 časa uveče.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.