Noćaj: Gasna podstanica puštena u funкciju, loкacija uređena

NOĆAJ – Lokacija na kojoj je nedavno završeno postavljanje gasne podstance u ulici Luke Sretenovića u Noćaju ozelenjena je, a uskoro će biti obogaćena i parkovskim mobilijarom.

Prema rečima predsednika saveta Mesne zajednice Noćaj Vladimira Ančića, reč o je o prostoru koji je mesecima bio raskopan i na koji su se njegovi meštani već počeli žaliti.

Radovi koje je u našem selu izvodilo Javno preduzeće “Srbijagas” su se odužili i već su počeli da smetaju mojim Noćajcima, jer prosto nisu mogli da ih ne vide. Izvođeni su skoro u samom centru mesta i upadali su u oči. Na sreću svih nas konačno su završeni, gasna podstanica je puštena u funkciju i okolina je vraćena u prvobitno stanje u onoj meri u kojoj je to bilo moguće učiniti. Izbetonirana je nova staza sa jedne strane podstanice, a na moju inicijativu kao predsednika saveta i u dogovoru sa predstavnicima “Srbijagasa” na toj lokaciji posađeno je 20 stabala raznog ukrasnog drveća – objašnjava Ančić.

Foto: Sremske novine

Кako bi prostor dodatno bio uređen u narednim danima biće posejana trava na jednom delu, a biće postavljen i parkovski mobilijar – klupe i kante za smeće.

Osim ove lokacije, nama je u planu da uredimo i sam centar sela, da ga dodatno ozelenimo, kao i da postavimo klupe i u delu oko škole, a sve kako bi naši meštani imali lep prostor u kojem mogu da provedu svoje vreme, roditelji mogu čekati svoju decu iz škole u prijatnom ambijentu, komšije se okupljati. Verujem da će na taj način centralni deo Noćaja oživeti, što nam je svakako jedan od ciljeva – dodaje predsednik.

On napominje da će u narednom periodu takođe biti organizovana i akcija čišćenja seoskog groblja.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: