logo transparend vojvodina uzivo

Noć pozorišta u Gradskoj biblioteci od 17. do 19. novembra

NOVI SAD – Od 17. do 19. novembra održaće se 13. Međunarodna manifestacija „European Theatre Night“ pod nazivom: „U Noći pozorišta’ otvaramo prozore: veliki mali ljudi”, koja će u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu (Dunavska 1) biti obeležena sledećim programima:

Povodom Noći pozorišta, na Dečjem odeljenju će se, od srede, 15, do subote, 18. novembra, odvijati program „Zastani, uz osmeh taj, na trenutak se maskiraj”, namenjen svim posetiocima odeljenja.

Prigodne maske čekaju naše mlade korisnike da ih ukrase, a potom se fotografišu i snime kratke video-snimke.

Očekuju vas lepi trenuci, a posle manifestacije i dve izložbe od prikupljenog materijala (fizička i virtuelna).

„Magija pozorišne igre” je izložba knjiga, slikovnica i priručnika iz fonda Biblioteke, posvećenih lutkarstvu, pozorištu, igri i kreativnosti, koja će takođe biti priređena na Dečjem odeljenju.

Najvažniji deo programa zove se „Veliki mali glumci” i održaće se naDečjem odeljenju u petak, 17. novembra, od 17.30 časova.
„Veliki mali glumci”, članovi opere i drame, koji glume u Srpskom narodnom pozorištu – Iskra Šimon, Elena Gavrilović, Nikola Stankov i Damjan Mandić – preneće svojim vršnjacima i zainteresovanim posetiocima kakvo je iskustvo glumiti, šta ih na to podstiče, u kojim predstavama nastupaju, da li je naporno uskladiti glumu s obavezama u školi, da li će im to biti budući poziv…

U petak, 17. novembra, od 17 časova, gost-bibliotekar na Odeljenju „Đura Daničić” biće glumica Srpskog narodnog pozorišta Sonja Damjanović, koja će razgovarati sa korisnicima i preporučivati im knjige.

Biće priređena izložba iz fonda Biblioteke i to knjiga koje se odnose na pozorišnu umetnost, sa ciljem da se javnosti usmeri pažnja na značaj pozorišne delatnosti.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.