Njujorški čizkejk morate da probate: Topi se u ustima, a ukus je kao iz snova

Njujorški čizkejk ne deluje toliko zanimljivo kao onaj sa voćnim prelivom, ali verujte da se dosta razlikuje od voćnog i da je ukus zaista jedinstven.

Ako ne verujete rečima, probajte da verujete ukusima – evo recepta za savršeni, njujorški čizkejk.

Sastojci za njujorški čizkejk:

Za koru:

250 g krekera ili keksa po izboru
100 g otopljenog putera
100 g šećera
čaša soka po želji

Za fil:

250 g krem sira
150 g šećera
so
100 g pavlake
malo soka od limuna
vanilin ekstrat
4 jajeta
2 žumanceta

Priprema njujorškog čizkejka:

Sameljite krekere, pa dodajte malo soli, šećer i puter. Mešajte dok ne dobijete gustu smesu, pa dolijte sok.

Poravnajte testo od krekera na dno odabrane tepsije.

Mikserom mutite krem-sir, pa dodajte postepeno šećer, so, pavlaku, sok od limuna, jaja i na kraju vanilin ekstrat. Pravite pauzu od jednog ili dva minuta između dodavanja sastojaka.

Kada se sve sjedini i postane penasto, uključite rernu na 180 stepeni.

Kašikom stavite fil preko napravljene kore,  a zatim ubacite da se peče od 50 do 60 minuta.

Posle pečenja, kolač smestite u frižider da se rashladite pre posluživanja.

Prijatno!

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još: