Njujorški čizkejk ne deluje toliko zanimljivo kao onaj sa voćnim prelivom, ali verujte da se dosta razlikuje od voćnog i da je ukus zaista jedinstven.
Ako ne verujete rečima, probajte da verujete ukusima – evo recepta za savršeni, njujorški čizkejk.
Sastojci za njujorški čizkejk:
Za koru:
250 g krekera ili keksa po izboru
100 g otopljenog putera
100 g šećera
čaša soka po želji
Za fil:
250 g krem sira
150 g šećera
so
100 g pavlake
malo soka od limuna
vanilin ekstrat
4 jajeta
2 žumanceta
Priprema njujorškog čizkejka:
Sameljite krekere, pa dodajte malo soli, šećer i puter. Mešajte dok ne dobijete gustu smesu, pa dolijte sok.
Poravnajte testo od krekera na dno odabrane tepsije.
Mikserom mutite krem-sir, pa dodajte postepeno šećer, so, pavlaku, sok od limuna, jaja i na kraju vanilin ekstrat. Pravite pauzu od jednog ili dva minuta između dodavanja sastojaka.
Kada se sve sjedini i postane penasto, uključite rernu na 180 stepeni.
Kašikom stavite fil preko napravljene kore, a zatim ubacite da se peče od 50 do 60 minuta.
Posle pečenja, kolač smestite u frižider da se rashladite pre posluživanja.
Prijatno!