logo transparend vojvodina uzivo

Nizom događaja obeležena Evropska noć muzeja u Somboru (VIDEO)

SOMBOR – Povodom obeležavanja Međunarodnog dana muzeja i Evropske noći muzeja, u Somboru je realizovan niz kulturnih programa. Naime, u Gradskom muzeju, održana je radionica za decu pod nazivom „Potraga za muzejskim blagom“, dok su odrasli imali priliku da pogledaju izložbu „Nadežda Petrović: bez boje“ Narodnog muzeja Srbija. U večernjim časovima, u dvorištu Muzeja, posetioci su uživali u poklon koncertu benda „The Hat Matters“.

U Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, upriličeno je svečano otvaranje izložbe „Geneza“, Todora M. Stevanovića. Radovi sa izložbe vlasništvo su kolekcionara Vojislava R. Vićića, a građani koji su propustili otvaranje, kolekciju mogu da pogledaju u Galeriji sve do 14. juna.

Takođe, Somborci i njihovi gosti, u Galeriji „Milan Konjović“, imali su priliku da pogledaju XV stalnu postavku „Stepenice ka nebu“.

Međunarodni dan muzeja ustanovila je organizacija ICOM (International Council of Museum) s idejom da kao globalna platforma služi za promociju uloge muzeja. Ovogodišnja tema „Muzeji za obrazovanje i istraživanje“ naglasila je upravo značaj muzeja kao dinamičnih obrazovnih institucija koje podstiču učenje, otkrivanje i kulturno razumevanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.