NIU MIIC iz Pančeva izlaže na 65. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

PANČEVO – U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

Novinsko izdavačka ustanova ,Makedonski informativni i izdavački centar“, kao i prethodnih godina, učestvuje na 65. velikom, međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

“Poslednji, 64. sajam knjiga održan je 2019. godine i naša kuća je imala zapažen izložbeni nastup. Razlozi za neodržavanje sajma prethodne dve godine poznati su, pa se stoga više radujemo ovogodišnjoj svetkovini knjige. Ove godine nastupamo sa više naših izdanja, časopisa i odabranih naslova, među kojima se nalazi bogata produkcija od poslednjeg održanog sajma do danas. Stoga sve naše Prijatelje s radošću pozivamo na aktivno učešće na ovogodišnjem sajmu. Pozovite svoje rođake i prijatelje da posete naš štand, kako bi se upoznali sa našim brojnim izdanjima i družili sa svima nama. Ovo je i jedinstvena prilika za upoznavanje autora i čitalačke publike, diskusije, razmenu iskustava i druženje, a i za povoljnu nabavku neke od odabranih knjiga iz naše produkcije. Na ovogodišnjem sajmu, nalazimo se na galeriji hale 4 i veoma lako ćete nas naći. Ove godine dobili smo najveći štand i bićemo lako uočljivi”, navodi se u saopštenju NIU MIIC.

Štand Novinsko izdavačke ustanove ,Makedonski informativni i izdavački centar“, kao i prethodnih godina biće mesto za razmenjivanje iskustava i utisaka s mnogobrojnim izdavačima i za prikazivanje novina u sopstvenoj produkciji, odnosno uspostavljanje novih kontakata, nove poslovne mogućnosti i razgovore o poslednjim tokovima u izdavaštvu.

“Naš Štand je otvoren za sve poklonike umetnosti, a mi smo raspoloženi za druženje i saradnju. Svaki naš autor ima slobodu da pozove svoje prijatelje i čitaoce u terminima koje sam odabere, a mi ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini i pružimo Vam podršku u promovisanju dela”, stoji u saopštenju NIU MIIC.

Novinsko izdavačka ustanova ,Makedonski informativni i izdavački centar“ godinama izlaže na Sajmu knjiga u Beogradu, ali i na drugim sličnim sajmovima. To su veliki poslovni sajmovi na kojima možete da vidite sve što se u svetu izdaje.

“Mogu reći da se u tom mnoštvu naša kuća dosta dobro snalazi – svakako nismo najveći, ali smo prepoznatljivi. Jezik dobrih ideja i dobrih ilustracija je univerzalan. Ono što sigurno nismo očekivali kada smo počinjali jeste to da će naše knjige biti tako uspešne u našoj zemlji ali i okruženju. Ne zato što nismo verovali u njih, već zato što je to tržište jedno nepregledno more. Kada odete na bilo koji sajam, vidite na hiljade predivnih knjiga, dobrih ideja i pitate se da li je moguće da i mi nađemo svoje mesto u tom moru. A eto, ispostavilo se da su naša izdanja – časopisi i knjige i tamo uspešni. Za više od 15 godina rada, više od 100 naših izdanja našlo je počasno mesto na izložbenim delovima raznih sajamskih manifestacija”, ističe Simjanovski Ozren, direktor Novinsko izdavačke ustanove ,Makedonski informativni i izdavački centar“.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: