Niste jeli bolju špansku pitu od ove: Za čas je gotova, a o mekanom testu ćete sanjati

Španska pita je jedno o onih jela koje napravite sa zadovoljstvom, a ne treba da razmišljate imate li sve sastojke i da li morate u nabavku.

Recept je jednostavan i lako ga svako može pratiti. Uživajte u ukusima koji očaravaju.

Sastojci za špansku pitu:

4 velika krompira
1 velika crvena paprika
crveni i beli luk
5 jaja
so i biber, po ukusu
1/4 šolje maslinovog ulja

Priprema španske pite:

Oljuštite krompir i narežite ga na tanke kriške.

Sitno naseckajte papriku i luk.

U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte krompir, papriku i luk, i pržite ih polako, uz povremeno mešanje, dok ne postanu mekani i blago zlatni.

Dok se krompir prži, u velikoj činiji dobro izmutite jaja. Dodajte so i biber po ukusu.

Kada je krompir gotov, stavite ga na papirni ubrus da upije višak masnoće. Zatim, dodajte krompir u činiju sa jajima i dobro promešaj da se sve sjedini.

Očistite tiganj i dodaj malo maslinovog ulja. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Sipajte smesu sa krompirom i jajima u tiganj i ravnomerno rasporedite. Pržite oko 5-7 minuta, ili dok donja strana ne postane zlatno smeđa.Pažljivo okreni pitu koristeći tanjir: postavite tanjir preko tiganja, oktenite tiganj i spustite pitu nazad u tiganj sa nepečenom stranom prema dole. Nastavite da pržite još 5-7 minuta, dok pita ne bude potpuno čvrsta i zlatno smeđa.

Prijatno!

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.