NIS do sada uložio 67,5 miliona dinara u Srbobran

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

SRBOBRAN – Savremenu digitalnu opremu vrednu 2,5 miliona dinara dobila je Osnovna škola „Petar Drapšin“ u Turiji, kroz projekat „Zajednici zajedno“ kompanije NIS.

Rukovodilac pogona NIS Srednji Banat Nenad Stevanović posetio je školu, a dočekali su ga direktorka ove ustanove Branislava Zeremski i predsednik opštine Srbobran Radivoj Debeljački.

Zahvaljujući ovoj donaciji, opremljeno je 15 školskih učionica sa 15 laptopova i 15 projektora, dok su dve učionice opremljene interaktivnim tablama. Kroz isti projekat škola je nabavila i 10 PC i šest tablet računara koji će umnogome unaprediti i poboljšati rad nastavnika i učenika škole. Ovom donacijom omogućeno je i da naredne generacije učenika razvijaju svoje digitalne kompetencije, kažu iz NIS-a i dodaju da je kompanija još jednom potvrdila da vodi računa o zajednici u kojoj posluje i podržava razvoj i modernizaciju društva u Srbiji.

Predsednik opštine Radivoj Debeljački rekao je da je Srbobran od samog početka uključen u program „Zajednici zajedno”, a da je istovetan projekat realizovan lane u još jednoj školi u opštini.

– Nastavljamo sa ulaganjem u škole. Predviđena je sanacija gasnog kotla u školi u Nadalju, takođe, kroz program „Zajednici zajedno“, a zamenu kotla ćemo imati i u školi u Turiji, što će omogućiti da grejna sezona počne neometano – rekao je Debeljački, podsećajući da je do sada realizovano čak 52 projekta sa NIS-om, a u opštinu Srbobran uloženo 67,5 miliona dinara.

Direktorka škole u Turiji Branislava Zeremski zahvalila se na donaciji koja je omogućila digitalizaciju učionica.

-Kompanija NIS i Opština Srbobran uspešno sarađuju dugi niz godina, ovo je samo jedan od projekata koji dokazuje tu uspešnu saradnju i potvrđuje značaj koji dajemo saradnji sa lokalnim samoupravama – dodao je Nenad Stevanović. -Budžet od pet miliona dinara je određen prošle godine za dve škole u Srbobranu u unapređenje digitalizacije obrazovnih programa, a tokom ove godine sprovešćemo projekte u oblasti ekologije.

M. Stakić

Tagovi:

Pročitajte još: