Nikola Ljuboje predstavio novi roman u Kovinu

KOVIN – Biblioteka „Vuk Karadžić“ i Centar za kulturu u Kovinu organizovali su promociju knjige Nikole Ljuboje. Lokalni pisac predstavio je svoj novi roman ,,Putem za Kerasiju“, u pozorišnoj sali Centra za kulturu.

Osim Ljuboje, o delu su govorili recenzent knjige dr Rajka Uljmanski i prof. Nenad Petković. Književno veče uveličano je i nastupom hora duhovne muzike „Iskon“.

 

 

Dr Rajka Uljmanski napomenula je da knjiga predstavlja jedno istorijsko i emotivno putovanje kroz vreme i prostor. Delo sadrži i nekoliko naturalističkih scena, ima elemente psihološkog trilera gde junaci preispituju sebe, a dominira glad kao motiv.

„Likovi su složeni, iznijansirani, veliki borci koji ne odustaju od svojih ciljeva. Roman je o prijateljstvu, hrabrosti, ljubavi, pravoslavlju“, rekla je između ostalog dr Rajka Uljmanski.

Prof. Petković istakao je da je upoznao jednu drugu Nikolinu stranu koju je autor do sada vešto skrivao. Autor knjige ,,Putem za Kerasiju“ Nikola Ljuboje kazao je da radnja romana delom ide u neke čudne krajnosti koje vode u apsurd.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: