logo transparend vojvodina uzivo

Nikada ne omekšavajte puter u mikrotalasnoj: Postoji mnogo bolji način

Puter nije uvek sastojak koji oprašta, i iz tog razloga, praktično svaki recept za kolače tačno određuje koju vrstu treba koristiti, bilo da je to zapečeni puter, slani puter ili puter sobne temperature.

Ako recept za kolačiće sa kojim radite zahteva omekšani puter, a u većini recepata je upravo to slučaj, vaš metod je verovatno da ga zalepite na tanjir i stavite u mikrotalasnu na nekoliko sekundi. Ali koliko god ovo izgledalo efikasno, nažalost nije najbolja opcija.

Prema „Simpli Recipes“, to je zato što je mikrotalasna pećnica poznata po neujednačenom zagrevanju. Čak i ako ga ne vidite na površini, 10 sekundi u mikrotalasnoj je dovoljno da se vaš puter pretvori u tečnost, pored komada koji su delimično hladni, i drugih koji su zapravo sobne temperature.

Kako treba omekšati puter?

Omekšani puter, objašnjava „The Kitchen“, odnosi se na puter čija je temperatura oko 21 stepen. Na ovoj temperaturi, puter još uvek može da zadrži svoj oblik, tako da se kolačići ne pretvore u lokvicu u rerni.

Takođe je idealna konzistencija, što zauzvrat rezultira savršenom teksturom kolačića.

Najbolji način da svoj puter dovedete u ovo stanje je da ga jednostavno ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Ali, ako nemate dovoljno vremena, „Salli’s Baking Recipes“ preporučuje modifikovani pristup uobičajenoj metodi mikrotalasne pećnice.

Umesto da puter stavite u mikrotalasnu rernu, stavite dve šolje vode na dva minuta. Zatim uklonite vodu iz mikrotalasne i zamenite je puterom. Preostala toplota će biti zarobljena u mikrotalasnoj pećnici, a kada ostavite puter unutra, savršeno će omekšati za 10 minuta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.