Ukoliko su vaše zlatne ruke napravile previše tegli ajvara, ne brinite se, jer smo vam u nastavku teksta spremili recept za savršene pužiće s ajvarom i sirom koje ćete praviti svaki dan za doručak.
Sastojci:
500 g svežeg lisnatog testa
200 g kačkavalja
1 jaje i 1 kašika mleka za premazivanje
ajvar (količina po želji)
Priprema:
Kupovno lisnato testo najčešće je već razvaljano, pa ga samo morate izvaditi iz pakovanja.
Nakon toga ga izbodite čačkalicom, pa ga premažite ajvarom. Preko njega stavljajte narendani sir. Na kraju ga uvijte.
Oštrim nožem, prethodno umočenim u brašno, secite testo na kolutove debljine od dva do tri centimetra.
Složite u pleh obložen papirom za pečenje i napravite razmak između svake rolnice.
Rernu, prethodno, zagrejte na 200 stepeni, a pužiće premažite smesom od jaja i mleka.
Pecite od 10 i 15 minuta, sve dok rolnice ili pužići ne dobiju zlatnu boju.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.