Nije bilo nikakve diskusije ili dogovora unutar same BiH po pitanju Rezolucije o Srebrenici!

NJUJORK – Vučić je rekao da je Srbija veoma posvećena Povelji UN, ali takođe i Rezolucijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon sednice SB UN.

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, stalna Misija Srbije pri UN danas je organizovala prijem za stalne predstavnike država članica UN.

Vučić je rekao da je Srbija veoma posvećena Povelji UN, ali takođe i Rezolucijama.

Nije bilo nikakve diskusije ili dogovora unutar same BiH po pitanju Rezolucije o Srebrenici, već je to odluka koja deli već duboko podeljene etničke zajednice, ističe.

– Način na koji je predstavljen nacrt to je okretanje jedne zajednice protiv druge, BiH je i dalje osetljivo područje. Nije bilo nikakvih regionalnih konsultacija, donošenje odluka u okiru Skupštine, UN mora biti doneta konsenzusom. SB je taj koji se bavi situacijom u BiH i to može biti mešanje u nadležnosti za koje je odgovoran SB UN, nije odgovarajuće prenošenje u Generalnu skupštinu UN. Mi smo stalno i dosledno osuđivali zločine u Srebrenici. Lično sam otišao i odao počast žrtvama. Tražimo da se povuče rezolucija o Srebrenici ili da članice GS UN glasaju protiv jer će ona produbiti jaz i dovesti do nestabilnosti i tenzija na Zapadnom Balkanu, do otvaranja starih rana i otvoriti Pandorinu kutiju – istakao je.

Na prijemu je primetno prisustvo velikog broja stalnih predstavnika država članica pri Ujedinjenim nacijama.

Prijemu su prisustvovali otpravnik poslova u stalnoj Misiji Republike Srbije pri UN Saša Mart, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, kao i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.