Ni renda, ni nož: Evo u čemu grešite kada sečete kupus

Kupus salata je na našim trpezama jedna od najpopularnijih, i sprema se za gotovo svako slavlje. Ali, za ovaj način seckanja niste čuli.

Naime, profesionalni kuvari otkrili su svoju tajnu najmekše kupus salate, i rado je podelili sa vama.

Da biste iseckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je da primenite jednostavnu tehniku i da zaboravite klasično rende ili velike noževe za rezanje kupusa.

Sve što vam treba je ljuštilica za čišćenje povrća.

Foto: Freepik

Glavicu kupusa isecite na polovine, a potom i na četvrtine. Spustite četvrtinu glavice kupusa na dasku, uzmite ljuštilicu za povrće i povlačite gore-dole po unutrašnjosti kupusa.

Salata će biti podjednako isečena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing.

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još: