Na novogodišnjoj trpezi postoje jela koja se moraju naći, jedno od njih su medenjaci…
Sastojci:
300 g brašna
100 g šećera
100 g meda
muskantni orah
1 jaje
karanfilić za medenjake
cimet
prašak za pecivo
100 g maslaca
Priprema:
Maslac, jaje, med i šećer dobro izmiksirati da bude penasto. Dodati brašno, prašak za pecivo, cimet, karanfilić, muskatni oršačić. Sve rukama izmesiti u glatko testo. Razviti na pola centimetara testo i vaditi kalupima za medenjake (jelke, mede, zvezde), pa slagati u pleh koju ste obložili pek papirom.
Peći 15tak minuta na 180 stepeni u predhodno zagrejanoj rerni.
U manji sud staviti nekoliko kašika prah šećera i pola soka limun, pa špricem ukrašavajti medenjake, možete dodati jestive perlice, mrvice…
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.