Nezaobilazni za praznike – recept za novogodišnje medenjake

Na novogodišnjoj trpezi postoje jela koja se moraju naći, jedno od njih su medenjaci…

Sastojci:

300 g brašna
100 g šećera
100 g meda
muskantni orah
1 jaje
karanfilić za medenjake
cimet
prašak za pecivo
100 g maslaca

Priprema:

Maslac, jaje, med i šećer dobro izmiksirati da bude penasto. Dodati brašno, prašak za pecivo, cimet, karanfilić, muskatni oršačić. Sve rukama izmesiti u glatko testo. Razviti na pola centimetara testo i vaditi kalupima za medenjake (jelke, mede, zvezde), pa slagati u pleh koju ste obložili pek papirom.

Peći 15tak minuta na 180 stepeni u predhodno zagrejanoj rerni.

U manji sud staviti nekoliko kašika prah šećera i pola soka limun, pa špricem ukrašavajti medenjake, možete dodati jestive perlice, mrvice…

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.