Netflixov izbor: Plaćajte skuplju pretplatu ili gledajte reklame

Korisnicima Netflixa u regionu trenutno su dostupna tri pretplatnička paketa, ali potezi kompanije na tržištu Kanade sugerišu promene na ovom polju.

Netflix trenutno nudi tri plana za pretplatu, pa korisnici tako mogu da plaćaju pet, osam ili 10 evra mesečno za prikaz sadržaja u 720p, FullHD ili UltraHD rezoluciji.

Cene su drugačije ze različita tržišta, a na nekima je dostupan još jedan paket koji je i najjeftiniji. Ova opcija korisnicima stiže sa oglasima i reklamama.

Upravo ova najjeftinija opcija je predstavljena kao Netflixov odgovor na smanjenje broja korisnika na platformi za striming videa i prvo je debitovao na tržištu Kanade. Potom je stigao korisnicima u SAD-u, Australiji, Japanu i Južnoj Koreji.

Međutim, pojavile su se naznake da bi Netflix u nekom periodu mogao da unese izmene u svoje pakete, a ovo uključuje i mogućnost gašenja opcije sa osnovnim i najjeftinijim paketom bez oglasa.

Ovakav potez je primećen na tržištu Kanade, gde je sada dostupan samo standardni paket sa reklamama (košta šest kanadskih dolara), a nakon njega ide standardni paket (bez oglasa) koji košta 17 dolara mesečno. Osnovni paket je koštao 10 dolara.

Nije poznato da li Netflix planira da ovu promenu implementira i na druga tržišta. Trenutno, korisnici osnovnog paketa mogu i dalje da ga koriste, ali ako ga jednom promene neće više moći da se vrate na njega. Pored toga, neće biti dostupan ni novim pretplatnicima.

Netflix je prošlog meseca istakao da je pomoću svojih planova pretplate sa reklamama privukao više od pet miliona korisnika širom sveta. Ova opcija se tek očekuje u mnogim zemljama, a izgleda da Netflix još uvek testira različite pakete.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.