Neodoljivi vege burger

Specijalitet brze američke kuhinje, za koje se u kuhinjama širom sveta neprestano izmišljaju nove varijacije, izvorno ostaju vrlo jednostavni za pripremu.

Vegetarijanski burgeri:

Potrebno je:

2 čase kuvane kinoe, 150 g tvrdog sira, pola čaše rikota sira, 1 srednja šargarepa, 2 jaja, 2 kašike oštrog brašna, 2 struka mladog luka, beli luk u granulama, so, biber, maslinovo ulje za prženje

Prilog:

3-4 lista zelene salate, 1 krastavac (na kolutiće), caciki sos

Priprema:

U veću posudu narendajte na sitno šargarepu i tvrdi sir. Dodajte rikotu, brašno, jaja, sitno seckani mladi luk, so, biber i beli luk u granulama i na kraju umešajte prohlađenu kinou.

Sve dobro izmešajte varjačom pa mokrim rukama oblikujte burgere oko 1 cm debljine. Stavljajte ih na zagrejano maslinovo ulje i pecite po 4 minuta sa svake strane, dok se fino ne zapeku i ne dobiju zlatastu boju. Ukoliko se plašite da vam ne zagore, možete ih peći u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Poslužite ih u zemičkama premazanim caciki sosom, uz dodatak zelene salate i krastavaca.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.