Brauni je čuveni desert, mnogima i najomiljeniji, koji je savršen u bilo koje doba godine. Iako smo zašli u hladno doba godine, nije na odmet da ga “ukrasimo” dobrom kuglom sladoleda.
Nadogradite ovaj čuveni recept i savršeni ukus ovog čokoladnog kolača sa kuglom sladoleda po vašem izboru.
Sastojci za brauni:
300 g čokolade
šolja istopljenog maslaca
2 jajeta
šolja brašna
šolja kakaoa u prahu
pola šolje šećera u prahu
kesica vanilin šečer
malo soli
Priprema braunija:
U veću činiju sipajte istopljeni puter i dodajte šećer. Dobro promešajte i dodajte vanilin šećer i jaja. Otopite polovinu čokolade i dodajte sve u činiju i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Zatim dodajte brašno postepeno, kao i kakao i so. Dodajte i ostatak čokolade i pomešajte. Po želji, možete umesto ove čokolade dodati belu čokoladu, sve je stvar ukusa.
Posudu u koju planirate da pečete kolač, obložite papirom i sipajte dobijenu smesu sa brauni. Pecite ga 15 minuta na 200 stepeni, sve dok ne očvrsne korica.
Isecite brauni i servirajte uz kuglu sladoleda po želji, mada je najukusnije sa vanilom.
Po želji, u recept može dodati suve brusnice ili grožđe, za nijansu voćnog ukusa.
Prijatno!