Neodoljiv ukus: Recept za kukuruzne uštipke

Prste da poližeš
POTREBNO:
Za kremasti umak:

½ šolje pavlake
1 kašika majoneza
sok od pola limete
2 kašičice čilija u prahu
prstohvat soli

Za uštipke:

2 jaja
½ šolje mleka
1 kašičica soli
½ kašičice belog luka u prahu
½ kašičice crnog bibera
1 šolja brašna
2 kašičice sode bikarbone
3 šolje zrna kukuruza
1 šolja narendanog čedar sira
2 kašike seckanog vlašca
biljno ulje, za prženje
izmrvljen sir i peršun za dekoraciju

PRIPREMA:

Za pripremu umaka potrebno je u manjoj posudi umutiti pavlaku, majonez, sok od limete, čili u prahu i so. Staviti u frižider dok se pripremaju uštipci.

Za pripremu uštipaka potrebno je u većoj posudi umutiti jaja, so, mleko, beli luk u prahu i biber. Dodati nakon toga brašno i prašak za pecivo. Na samom kraju umešati kukuruz, sir i vlašac. Zagrejati veći tiganj na srednjoj temperaturi i sipati u njega ulje. Kraj njega staviti tanjir obložen ubrusom.

Testo sipati kašikom u tiganj i lagano poravnati poleđinom kašike. Radeći u serijama, pržiti uštipke sa svake strane oko 2 minuta. Kada su gotovi prebaciti ih na ubrus da se ocede od masnoće. Pečene uštipke, dok su topli služiti sa prethodno pripremljenim umakom, sirom i peršunom.

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.