Nemanja Majski nastavlja da niže uspehe

SOMBOR – Na zvaničnom sajtu Gimnazije „Veljko Petrović“ objavljeni su najnoviji rezultati takmičenja, na kojima su učešće uzeli đaci ove škole. Republičko takmičenje iz programiranja održano je na PMF-u u Kragujevcu, a somborsku Gimnaziju predstavljalo je 11 učenika predvođenih mentorom Duškom Obradovićem.

Najviše uspeha imao je Nemanja Majski koji je osvojio 1. mesto u A kategoriji. Treće nagrade osvojili su Aleksandar Gubica i Filip Repman. Ovi učenici obezbedili su plasman na Srpsku informatičku olimpijadu.

U Beogradu je održano Republičko takmičenje iz stranih jezika. Gimnaziju je predstavljalo 17 učenika. Najviše uspeha imala je Jelena Drobnjak koja je ostvarila 1. nagradu u specijalnoj kategoriji iz nemačkog jezika. Njena mentorka bila je Jelena Horvat. Na takmičenju iz engleskog jezika najviše uspeha imali su Aljoša Kovač koji je osvojio 2. mesto među maturantima. Njegova mentorka bila je Ana Dimitrijević. Ista profesorka predaje engleski jezik i Bogdani Kozarević, koja je osvojila 3. mesto u kategoriji drugih razreda. Isti uspeh, u istoj kategoriji, ostvario je i Nemanja Stefanović, kojem engleski predaje Ivana Koh Jerbić.

Pohvalnice za rezultat koji su pokazali dobili su: Filip Repman, Andrej Odri i Miona Cvetićanin u kategoriji 2. razreda, a Aleksandra Miladinović Anja Glumac, Veljko Galović i Anđela Varićak u kategoriji 1. razreda. Svim pohvaljenim učenicima u 1. razredu mentorka je bila Kristina Koh Savović.

Somborska Gimnazija bila je domaćin Okružnog takmičenja iz istorije. Najviše uspeha na ovom takmičenju imao je Stefan Mišković koji je osvojio 1. nagradu u kategoriji gimnazijskih 3. razreda. Njegov mentor je Filip Đurović. Treće nagrade osvojili su Tara Gojković u kategoriji 4. razreda kojoj istoriju predaje, takođe, Filip Đurović i Dušan Šijačić u kategoriji 3. razreda kojem istoriju predaje Milan Dimić.

Drugu nagradu u kategoriji 1. razreda stručnih škola osvojio je Uroš Lukač iz Srednje ekonomske škole. Njemu istoriju predaje Nada Plećaš. Nagrađeni učenici ostvarili su plasman na Republičko takmičenje. Pohvalnicu za rezultat na takmičenju osvojio je Mihajlo Đokić iz 1. razreda Gimnazije.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.