Nema više izvlačenja za prekršaje! Saobraćajna policija dobija kamere za uniforme

SRBIJA – Od 1. septembra saobraćajna policija počinje sa upotrebom kamera za uniforme, a cilj uvođenja ovih kamera je veća transparentnost u radu, povećanje bezbednosti građana i službenika policije i sprečavanje zloupotreba i korupcije, saopštio je MUP na svom Instagram nalogu.

– Kamere za uniforme koristiće saobraćajni policajci koji kontrolu saobraćaja obavljaju presretačima i na deonici auto-puta na teritoriji Beograda – naglašava se u saopštenju.

U MUP-u naglašavaju da će ove kamere koristiti odgovorno, a podacima će se rukovati bezbedno.

– Ne brini, snima se za dobro svih nas! – moto je ove najave.

Otkriveno preko 32.000 prekršaja
Inače, nedavno je, tokom sedmodnevne akcije pojačane kontrole koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija), prekontrolisano više od 54.000 vozila i otkriveno čak 32.348 prekršaja prekoračenja brzine na putevima u Srbiji.

Od navedenog broja prekršaja, 16.353 sankcionisana su zaustavljanjem, a 15.995 bez zaustavljanja, pa će vlasnicima vozila biti upućeni pozivi da se izjasne ko je u trenutku prekršaja upravljao vozilom.

Ističemo da je 3.427 vozača sankcionisano zbog prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza.

Tokom trajanja akcije, policijski službenici Uprave saobraćajne policije presretačima su zaustavili 396 vozača zbog većih prekoračenja brzine, uključujući tridesetogodišnjeg muškarca koji je na auto-putu Beograd – Novi Sad upravljao automobilom marke „mercedes“ brzinom od čak 252,8 kilometara na čas, na mestu gde je ograničenje brzine 130 kilometara na čas.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.