Nema šale u Rusiji: Trojica influensera provešće tri godine u gulagu zbog podvale vozaču Ubera

Kaznu će izdržavati u kaznenoj koloniji koja se nalazi na 500 kilometara udaljenosti od Moskve

U martu ove godine, tri influensera su odlučila da izvedu još jednu od svojih šala, a zatim objave snimak na društvenim mrežama. Pozvali su Uber taksi, dvojica su ušla u auto i zamolila vozača da pomogne njihovom prijatelju da utovari prtljag.

Kada je vozač izašao iz vozila, jedan od njih je seo za volan i krenuo. Celu stvar je snimao jedan od njihovih saučesnika. Kako je vlasniku auta delovalo kao stvarna krađa, obavestio je policiju.

Kada su se vlogeri vratili, dočekali su ih momci u plavom a onda im više ništa nije bilo smešno. Pre nekoliko dana je doneta i presuda kojom su osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest meseci koju će izdržavati u „kaznenoj koloniji opšteg režima“.

Jedan od osuđenih je Ajin Tusupov koji ima preko 1,2 miliona pratilaca na Instagramu. On će zajedno sa dvojicom svojih saučesnika biti upućen u zatvorenički logor koji se nalazi na 500 kilograma udaljenosti od Moskve. Ti logori su u stilu nekadašnjih gulaga i nisu ni malo gostoljubivo mesto, prenosi Oditi Central.

Tagovi:

Pročitajte još: