logo transparend vojvodina uzivo

Nehumani čin ABA lige i Cedevita Olimpije: FMP tražio odlaganje utakmice plejofa, oni odbili bez razmišljanja

Ne postoji razlog zašto nije došlo do ovoga

Košarkaši FMP-a pred sobom imaju drugi meč plejofa ABA lige protiv Cedevita Olimpije, i to u momentu kada je Srbija u danu žalosti zbog dva masakra koja su se desila u nešto više od 30-ak sati u Beogradu i okolini Mladenovca.

Panteri iz Železnika će morati na svom terenu da igraju protiv Cedevita Olimpije i da jure zaostatak, kada nikom do košarke i nije. FMP je otkrio i da je tražio da ovaj meč bude odložen zbog svih dešavanja u zemlji, ipak, odbili su to i liga i protivnik.

Oni su to objavili na svom sajtu, a saopštenje prenosimo u celosti.

– Košarkaši FMP-a dočekaće u subotu od 20 časova ekipu iz Ljubljane u drugom meču plej-of serije ABA lige. To će biti drugi od tri dana žalosti koje je propisla Vlada Republike Srbije. Želja FMP-a bila je da se utakmica pomeri za ponedeljak, ali nažalost klub nije naišao na razumevanje od strane rivala i regionalnog takmičenja.

– U danima kada je cela naša država zavijena u crno, u FMP Areni će se podbaciti lopta što smo kao klub smatrali neprikladnim. Ipak, sve što je do KK FMP-a, to su jasni protokoli koje zakon Republike Srbije nalaže u danima žalosti, biće u potpunosti ispoštovani. Stručni štab i igrači, uprkos bujici emocija koja ih je preplavila kao i čitav naš narod daće sve od sebe da klub i Srbiju predstave u najboljem svetlu u ovom teškom momentu.

Takođe je i trener FMP-a rekao da nije baš srećan što mora da igra.

– ’U situaciji kakva je u zemlji, sigurno da nije lako razmišljati samo o košarci, ali potrudićemo se da budemo maksimalno fokusirani na samu utakmicu. Cedevita je svoj kvalitet pokazala u prvom meču sa nama. Verujem da su moji momci sposobni da odigraju bolju utakmicu nego u Ljubljani, da ispravimo greške koje smo tamo pravili i da vidimo za šta će nam to biti dovoljno u subotu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.