Nega prirodnom kozmetikom (VIDEO/FOTO)

Koža je najveći organ u našem telu i odraz  je ukupnog zdravlja organizma. Postoji mnogo načina da praktikujete samo negu, ali fokusiranje na poboljšanje zdravlja kože isplati se i za vaše emocionalno i mentalno blagostanje. Ovo je omogućeno prirodnom i organskom kozmetikom.

Poslednjih godina je naročito popularna prirodna kozmetika, a kao što znamo i pre 100 godina su žene koristile prirodne sastojke u svojoj nezi. Vremenom se to promenilo i postali su popularni neki drugi proizvodi. Međutim, žene su ipak uvidele blagodeti i prednosti prirodne kozmetike i kako je ona ipak nešto najbolje što možemo koristiti za naše lice. Izaberite prirodne kozmetičke proizvode za sebe sa visokokvalitetnim organskim sastojcima – za svoje telo, zdravlje i životnu sredinu. Otkrićemo vam šta čini dobru prirodnu kozmetiku i kako da je prepoznate svakodnevno , a da ne padnete na mamce reklamnih zamki. 

Naša današnja sagovornica je Marija Ostojin koja stoji iza brenda Tartea Lux Cosmetique. Nasledila je ljubav prema prirodnoj kozmetici od svoje bake i nastavlja da se bavi ovim poslom unapređujući stare recepte sa novim sastojcima koji su se pokazali kao veoma korisni u nezi kože u današnje vreme, te tako spajajući tradiciju sa novom recepturom. Odgovorila nam je na pet ključnih pitanja vezanih za negu kože sa prirodnom kozmetikom. 

Foto: Vojvodina uživo

1. Zašto je upotreba sertifikovane organske i prirodne kozmetike toliko vredna i po čemu se razlikuje od konvencionalne ?

Prirodna kozmetika uključuje one kozmetičke proizvode koji su napravljeni od čisto prirodnih sastojaka. Važna ulja, masti i voskovi koji se koriste su, na primer, maslinovo ulje, sojino ulje, pčelinji vosak, ši puter ili kakao puter. Svi ovi sastojci su biljnog porekla. Ostali važni sastojci prirodne kozmetike su eterična ulja, cvetne vode i prirodne arome. Čak i neophodne vezivne i konzervirajuće supstance se proizvode od prirodnih sirovina u pravoj prirodnoj kozmetici. Prerada prirodnih sastojaka kao što su visokokvalitetna ulja je složenija u proizvodnji, ali pomaže da se minimizira uticaj na ljude i životnu sredinu.

2. Na šta obratiti posebnu pažnju prilikom kupovine proizvoda?

Prva stvar koju možete primetiti je deklaracija sa spiskom sastojaka koji se nalaze u nekom proizvodu, što je spisak duži to je proizvod zapravo lošiji i više u kategoriji kozmetike koja nije dobra za našu kožu. Recimo ukoliko je na spisku shea buter ili  ulje slatkog badema, dakle čist naziv čistog ulja, takav proizvod jeste dobar za našu kožu. Uglavnom je tržište preplavljeno proizvodima pod oznakom organske kozmetike, koja ume sadžati neke sastojke koji su skriveni pod drugim nazivom, a i dalje su štetni. Što manje sastojaka je oznaka kvalitetnijeg proizvoda.

3. Kada treba početi sa negom lica?

Nega lica sa posebnijom pažnjom se preporučuje od 23 godine pa nadalje, pri tom se misli na hidratantnije kreme koje se nanose ujutru i uveče, pored njih su odlični i serumi za sve starosne grupe. U zavisnosti od godišnjeg doba primernjuje se različita vrsta proizvoda. Leti nam je potrebna dodatna hidratacija i nešto laganija kozmetika na bazi vode, koja se brzo upija, dok je u zimskom periodu potrebno korsititi malo jače prizvode u vidu butera i ulja da bi se stvorio zaštitni sloj i zadržala vlaga.

4. Koje proizvode sadrži vaša kozmetička linija

Naši proizvodi sadrže prirodne sastojke, uglavnom sadrže sertifikovana čista ulja i čiste butere. Naš brend sadrži širok spektar proizvoda,

Tartea tonik, serume na bazi vode, serume na bazi ulja, dnevnu i noćnu kremu, hijaluron booster, retinol serum, sos serum sa nijacinamidom i hijaluronom, gold serum sa zlatom i konezimom Q 10,butere za telo, suva ulja za telo i kosu, lux ulja sa šljokicama. Bočice su staklene sa pipetom koja olakšava lako i precizno doziranje.

5. Šta preporučujete za pripremu kože pre šminkanja?

Pre samog šminkanja neophodno je uraditi dobru pripremu lica, potom naneti tonik na bazi ružine vode čime se zaglađuje koža i nekoliko kapi hijaluron boostera nakon što koža upije može se početi sa šminkanjem. Odabrati odgovarajući puder po tipu kože bez spf faktora da se ne bi presijavao na fotografijama. Šminka će trajati duže kad je koža pripremljena i sam proces šminkanja urađen postepeno sa nadograđivanjem proizvoda bez stvaranja fasade.

Foto: Vojvodina uživo

 

Foto: Vojvodina uživo

Ukoliko niste do sada, kraj godine je idealan da započnete sa promenom loših navika i izaberete nove prirodne proizvde za sebe . Stvarajući nove dobre navike koje će rezultovati očuvanom i negovanom kožom na kojoj ćete biti zahvalni u budućnosti. Džaba najskuplja šminka, ako se ispod toga nalazi zapušteno lice. Najlepše žene su negovane žene.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: