logo transparend vojvodina uzivo

„Ne možemo garantovati bezbednost 100 odsto“: Policija u Nemačkoj na nogama, milioni navijača dolaze

Utakmicom domaćina Nemačke i Škotske ovog petka počinje i zvanično Evropsko prvenstvo u fudbalu, a sve do 14. jula najbolje zemlje Evrope boriće se za trofej namenjen najboljem. Ipak, pored rezultata Pancera, glavna muka organizatora biće bezbednost učesnika, ali i svih navijača. 

Deset nemačkih gradova ugostiće 24 ekipe. Među njima, nema Rusije, koja je diskvalifikovana zbog napada na Ukrajinu, pa zapadni mediji prenose da je, i zbog toga, kao i zbo gnapete globalne klime, bezbednost na Evropskom prvenstvu glavna briga.

– Nikad ne možemo garantovati 100 odsto bezbednost – rekao je Herbert Reul, guverner Severne Rajne-Vestfalije, a onda je dodao:

– Možemo se pripremiti najbolje što možemo.

Snage bezbednosti će biti zadužene za zaštitu oko 2,7 miliona navijača, 24 bazna kampa timova širom zemlje i 10 stadiona na kojima će se igrati 51 utakmica između 14. juna i 14. jula. Takođe, očekuje se da će navijačke zone privući oko 12 miliona posetilaca. Titulu prvaka braniće Italija koja je u finalu na Vembliju pobedila Englesku sa 3-2 nakon izvođenja jedanaesteraca. Bio je to drugi naslov za „azure“ nakon slavlja 1968. godine.

Engleska – Srbija, meč visokog rizika

Fudbaleri Engleske i Srbije sastaju se 16. juna u Gelzenkirhenu od 21 sat u okviru Grupe C na Evropskom prvenstvu u fudbalu, a pred ovaj duel iz zemlje organizatora pozivaju na oprez. Takođe, u Engleskoj je ovaj meč označen kao najopasniji na prvenstvu.

Naime, britanski The Sun izneo je tekst u kojem iznosi apel šefa policije za“bučne engleske navijače“ da ne pevaju kontroverznu ratnu pesmu na Evropskom prvenstvu.

Uz to, Boh, koji je na čelu lokalne policijske stanice u Gelzenkirhenuje takođe otkrio da je Engleski fudbalski savez (FA) zatražio zabranu prodaje alkohola u neposrednoj blizini Veltins-Arene u Gelzenkirhenu pred prvu utakmicu svoje reprezentacije na Evropskom prvenstvu, koja se igra protiv Srbije.

Pročitajte još:

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.