Jednostavan način da iskoristite stari hleb koji vam je preostao od prethodna 2 – 3 dana. Nema bacanja hleba, jer možete da napravite sjajnu pitu za doručak ili večeru.
Sastojci potrebni za pitu:
500 gr starog hleba, 2 jajeta, 600 ml mleka, 400 ml jogurta, 2 kašike sira, susam, so, maslinovo ulje, biber, bosiljak, peršun, origano, 300 gr kobasica ili dimljene slanine.
Priprema:
Hleb isecite na kocke i prelijte ga mlekom i jogurtom, pa dodajte sir i ostavite oko 20 minuta da hleb upije sastojke i nabubri.
Zatim dodajte razmućena jaja, začine i na kocke iseckanu kobasicu ili slaninu. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i poprskan sa par kapi maslinovog ulja. Odozgo pospite susamom i opet poprskajte sa maslinovim uljem.
Pecite 20-30 minuta na 220 stepeni.
Uz kajmak, sir, jogurt ili čašu hladnog piva… prijatno!
Pročitajte još:
Recept dana: kolač od starog hleba i jagoda
Ako ne znate šta da radite sa starim hlebom, pretvorite ga u sezonski doručak ili desert. Pomešajte ga sa krem sirom i svežim jagodama, prelijte jajima i slatkom pavlakom – i stavite u rernu! Priprema vam neće oduzeti mnogo vremena, a dobra vest je da možete da ga pripremite prethodne noći, prekrijte folijom i samo […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.