Ne bacajte koru od lubenice: Za pripremu najukusnijeg slatka potrebna su vam još samo dva sastojka i manje od sat vremena

Koliko god da volite leto, sigurni smo da ga zbog lubenice volite još više. Sočnim, mekanim i slatkim lubenicama retko ko može da odoli.

Međutim, nakon njih ostanu kore koje su teške i moramo da ih bacimo. Osim ako ih ne iskoristimo za slatko koje je podjednako lepo i ukusno kao i sama lubenica.

Njegova priprema ni najmanje nije teška, a možete ga ostaviti za zimske dane, odnosno period kada u ovom svežem povrću ne možemo da uživamo.

Pripremite još dva sastojka i odvojite sat vremena – vredeće.

Sastojci:

– 600 g kore lubenice
– 200 g šećera
– sok od 1 limete + kora

Priprema:

Uz pomoć ljuštilice uklonite zeleni deo sa kore lubenice, a ostatak iseckajte na sitne kockice i stavite ih u veću šerpu. Pospite ih šećerom i dodajte sok i koricu limete, a zatim stavite da se kuva na laganoj vatri oko 45 minuta. Sipajte slatko u tegle i ostavite ga da se ohladi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.