NBA liga izrekla kaznu Morentu zbog skandaloznih ispada

Skupo plaća glupiranje Morent, doduše Grizlisima sasvim dobro ide i bez njega

Jedan od najboljih i najperpsketivnijih igrača NBA lige, svakako najspektakularniji, Dža Morent (23), nalazi se u Floridi gde je potražio stručnu pomoć zbog niza ispada koje je imao u poslednje vreme. On će u narednom periodu pokušati da u jednom savetovalištu pronađe odgovore za svoje ispade koji su ga i doveli u ovu situaciju.

U međuvremenu, liga ga je kaznila sa osamu takmica, ali kako je propustio već šest mečeva, na teren će moći da se vrati već u ponedeljak za duel sa Dalasom. U obrazloženju kazne, NBA kaže da je Morent suspendovan zbog ponašanja “štetnog po ligu”.

Morent je, podsetimo, od meča sa Denverom van tima jer je upravo posle tog meča na svoj Instagram “okačio” snimak na kojem pozira sa pištoljem u rukama. Koji dan kasnije, na društvenim mrežema pojavilo se još njegovih kompromitujućih fotografija, a jedna je posebno uznemirila klub, ali i NBA zajednicu. Na tom snimku, obnažena devojka sedi u krilu polunagog košarkaša u mračnoj prostoriji a oko njih je pobacan veliki broj novčanica.

Zbog ovih ispada Morent je sada tamo gde bi mogao da dobije pravo usmerenje u karijeri, ali pre svega u životu.

Dža je već izjavio da mu je potrebna pomoć kako bi “naučio i poradio na boljim metodama da se izbori sa stresom i generalno svojim ponašanjem”. Trener Memfisa Tejlor Dženkins je u razgovoru sa medijima približio situaciju u vezi sa najnovijim okolnostima vezanih za svog najboljeg igrača.

– Dža je u potpunosti uključen u ovaj proces i spreman je da uradi sve što se od njega traži posle naredne dve utakmice. Rekao sam već da neće žuriti i da će preuzeti odgovornost kako bi bio bolji prema sebi i kako bi bio bolji i za tim. Neću više davati izjave na tu temu osim ako za to ne bude bilo potrebe – rekao je Dženkins.

Memfis je bez Morenta odigrao pet utakmica i uspeo da zabeleži tri pobede i dva poraza.

Ekipa iz Tenesija je i dalje na drugom mestu zapadne konferencije najjače lige na svetu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: