Naučno popularna predavanja ”Sciencetalk” 5. i 6. decembra sa početkom u 19.30 časova

NOVI SAD – Savez studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu organizuje ScienceTalk naučno-popularna predavanja 5. i 6. decembra sa početkom u 19.30 časova.

ScienceTalk su naučno-popularna predavanja iz različitih oblasti, koje imaju za cilj da studentima Prirodno-matematičkog fakulteta, tako i studentima ostalih fakulteta omoguće jedinstvenu priliku da istraže najnovija dostignuća i aktuelnosti u svetu nauke.
Predavanja će biti održana 5. i 6. decembra sa početkom u 19.30 časova.

Prvo predavanje u okviru ScienceTalk-a održaće profesor dr David H. Glass iz SAD.
Dr David H. Glass ima izuzetno zanimljiv akademski put, odnosno završene osnovne studije iz oblasti matematike, master studije iz oblasti filozofije i doktorske studije iz oblasti teorijske fizike.

Svoje diplome je stekao na „Queen’s University Belfast„, gde je takođe radio kao istraživač na postdoktorskim studijama pre nego što je započeo svoj karijerni put na Ulster Univerzitetu 2000. godine.

Profesor dr David H. Glass trenutno obavlja funkciju vanrednog profesora na „School of Computing“ i član je „Artificial Intelligence Research Centre“, gde doprinosi razvoju i istraživanju u oblasti veštačke inteligencije.

Profesor će u svom ScienceTalk predavanju studente provesti kroz teme „Could AI Become Conscious?“ 5. decembra sa početkom u 19.30 časova i „AI and the Future of Humanity„, koje će biti održano 6. decembra u 19.30 časova.
Prijave su obavezne, a prijavni link za predavanje možete pronaći na sledećem linku.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.