Sigurno ste imali prilike da ga isprobate u restoranu. Dobar burger ne može se ni zamisliti bez luka, pa još kada je karamelizovan.
On će mnogim jelima dati posebnu aromu, pa vam mi donosimo savet kako da ga pripremite na najbolji mogući način.
Za početak, kuvari savetuju da, ako se odlučite na taj korak u pripremi nekog jela, sve radite bez žurbe jer za postizanje savršenog ukusa i teksture treba vremena.
Dakle, najvažnije je da sve radite polako, bez žurbe i tenzije.
A priprema izgleda ovako – prvo uzmete dve kašike maslinovog ulja, zagrejete ga u dubokom tiganju i na laganoj vatri. Dodajte tri velika crna luka, najbolje crveni ili beli crni luk, i prstohvat soli.
Kuvajte lagano barem 30, 40 minuta – sve dok skroz ne omekša i ne poprimi zlatnosmeđu boju.
Uz povremeno mešanje, dodajte dve kašike smeđeg šećera i jednu ili dve kašike balzamiiko sirćeta, te nastavite da kuvate još pet minuta dok sirće ne ispari, savetuje BBC Good Food.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.