Nastup etno benda „Iva“ 12. septembra u Kulturnom centru Zrenjanina

ZRENJANIN – Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ predstavništva Republike Srpske u Srbiji održaće se od 8.  do 14. septembra u više gradova u Srbiji.

Zrenjaninska publika će u okviru programa manifestacije u ponedeljak, 12. septembra sa početkom u 20 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina moći da pogleda muzički nastup etno benda „Iva“ iz Doboja, a ulaz je slobodan.

U bendu nastupaju i u programu učestvuju prof. Saša Pavlović (umetnički rukovodilac, klavijature), Marijana Simić, Milica Tamamović, Ana Jovanović i Lejla Handuković (vokali), Stojana Marjanović (violina), Igor Jović (električna gitara), Marko Kovačić (bas gitara), Milan Kosić (perkusije), Saša Ristić (bubanj) i Miodrag Milekić (tonac i muzički producent).

„Etno grupa ”Iva” osnovana je 2004. godine u Doboju kao vokalno-instrumentalni ansambl. Ime je dobila po lekovitoj travi iva koja raste na obližnjoj planini Ozren. ,,Iva” je danas ansambl koji  se bavi očuvanjem  tradicionalnog srpskog muzičkog blaga kroz moderne aranžmane u stilu world music (ethno fusion). Na repertoaru „Iva“  nalaze vokalno-instrumentalna dela iz oblasti srpske narodne i duhovne muzike, ali i tradicionalne muzike drugih naroda sa prostora Balkana. Etno fjužn „Iva“ je održala veliki broj celovečernjih koncerata i nastupa na raznim manifestacijama, svečanim akademijama, humanitarnim koncertima u zemlji i inostranstvu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.