logo transparend vojvodina uzivo

Nastavnici, učenici i njihovi roditelji, organizovali humanitarni bazar u Sakulama

SAKULE  – Na inicijativu roditelja, učenici i zaposleni u OŠ „Zoran Petrović“ u Sakulama, organizovali su humanitarnu akciju prodaje kolača u cilju sakupljanja sredstava za pomoć učenicima čiji roditelji zbog zdravstvenih problema imaju finansijskih poteškoća.

Na dvadesetak štandova u fiskulturnoj sali osnovne škole bili su izloženi kolači za prodaju, kao i kutija za prikupljanje novčanih priloga, a Sakuljani su se u velikom broju odazvali i pomogli ovu akciju.

Sakulsku kolačijadu su obišli predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin.

Kolačijada u Sakulama imala humanitarni karakter/Glas Opova

Ispred školskog kolektiva Marina Rančić je istakla humanitarni aspekt ove akcije.

„Okupili smo se u velikom broju i naša škola, kao i svi zaposleni i roditelji, pokazuju da Sakule i dalje ima veliko srce, da smo u stanju da organizujemo nešto ovako. Ovo je inače inicijativa roditelja, a naravno prosvetni radnici i deca su podržali, lokalna samouprava i crveni krst su podržali, i mislim da smo napravili, a možda to nije nešto veliko materijalno, ali mislim da je za srce i dušu“, izjavila je nastavnica sakulske škole Marina Rančić.

Sakuljani su pokazali humanost na delu, a posebno raduje što su zajedno učestvovali odrasli i deca.

 

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.