Nastavak saradnje AP Vojvodine i Zvornika

VOJVODINA – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac, posetili su danas Grad Zvornik, u Republici Srpskoj, gde su sa gradonačelnikom Bojanom Ivanovićem razgovarali o nastavku saradnje AP Vojvodine i Zvornika.

Basta i Đedovac obišli su i košarkaški teren u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, gde je postavljena nova podloga. Za realizaciju tog projekta sredstva u iznosu od tri miliona dinara obezbedila je Pokrajinska vlada, preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

„Izuzetno nam je drago što smo već drugi put u Zvorniku, gde možemo da pomognemo poboljšanje sportske infrastrukture. Škola „Sveti Sava“ je danas dobila najsavremeniju košarkašku podlogu po FIBA standardima. Siguran sam da će na ovim terenima stasati buduće generacije košarkaša“, rekao je Basta.

Basta je dodao da će Pokrajinska vlada nastaviti da ulaže u sportsku infrastrukturu kako u AP Vojvodini, tako i u Republici Srpskoj, ali i svim drugim delovima gde žive naši ljudi.

„Ovako unapređujemo sport, sportsku infrastrukturu i radimo za dobro naše omladine i naših sportista“, istakao je Basta.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović istakao je da Pokrajinska vlada u kontinuitetu podržava projekte na prostoru Republike Srpske.

„Danas su sa nama predstavnici Pokrajinska vlade, naši iskreni prijatelji, koji su obezbedili vrednu donaciju, savremeni košarkaški teren i košarkašku konstrukciju. Ovo nije prva donacija. Prethodnu podlogu ćemo premestiti na drugo, manje igralište, a ova najmodernija je postavljena baš pored škole, jer je to centralno igralište u gradu, na kome se održavaju brojna takmičenja. Ovo nije jedina investicija što se tiče sportskih i dečjih terena u Zvorniku do kraja godine“, najavio je gradonačelnik Ivanović.

Nakon sastanka, delegacije Pokrajinske vlade i Grada Zvornika zajedno su obišle teren, a pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta donirao je košarkaške lopte OKK „Drina Princip“ iz Zvornika.

U poseti Zvorniku bila je i pomoćnica u Pokrajinskim sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Jelena Dobrović Bojanović.

 

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinasirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podrzanom medijskom projektu nuzno ne izrazavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.