logo transparend vojvodina uzivo

Nastava u prirodi u odmaralištu Mitrovac na Tari za opovačke školarce

MITROVAC / OPOVO – Učenike osnovnih škola „Dositej Obradović“ Opovo i „Zoran Petrović“ Sakule sa izdvojenim odeljenjima u Sefkerinu i Barandi, koji se u okviru programa „Nastava u prirodi“ nalaze u poznatom dečijem odmaralištu „Mitrovac na Tari“, posetili su predsednik opštine Miloš Markov i direktori ovih škola, Slaviša Miškov i Danijela Stanković, a druženje su nastavili u restoranu odmarališta uz slatke palačinke.

Deca su zadovoljna boravkom na Tari gde zajedno sa svojim učiteljicama sprovode aktivnosti u prirodi.

Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo programom „Nastava u prirodi“ kao i prilikom da obiđe najmlađe učenike naše opštine.

Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo programom „Nastava u prirodi“ kao i prilikom da obiđe najmlađe učenike naše opštine/Glas Opova

„Zahvaljujem se direktorima škola koji su me pozvali da zajedno obiđemo decu koja borave u odmaralištu na Tari. Zaista, jedan prelep ambijent i odmaralište, a pre svega su zadovoljna naša deca i to je nešto najlepše što ja kao predsednik mogu da vidim. Iskoristili smo priliku da ih počastimo slatkim desertom, a takođe smo razgovarali o mogućnosti da lokalna samouprava u narednom periodu preuzme na sebe deo finansiranja rekreativnih nastava jer uvek gledamo da podržimo programe koji su orijentisani ka našim najmlađima“ rekao je Markov.

Takođe, predsednik opštine je najavio i druga sufinansiranja učenika osnovnih škola koja će lokalna samouprava realizovati ove godine.

„Lokalna samouprava će i ove godine kroz budžetsku poziciju „porodica i deca“ finansirati nabavku udžbenika za sve đake prvake, tako da ono što smo započeli prošle godine nastavljamo i ove. Ujedno bih odgovorio i zahvalio se peticiji roditelja da se to uspostavi za sve razrede osnovne škole ali nažalost, nismo u ovom trenutku u mogućnosti što ne znači da ne težimo ka tome i da u narednom periodu kako se budžet opštine bude uvećavao i kako bude napredovala naša lokalna samouprava, da će i taj projekat postati stvarnost u vrlo bliskoj budućnosti. Ujedno bih najavio da ćemo i ove godine u saradnji sa Crvenim krstom Opovo, sufinansirati deo smeštaja za letovanje pedesetoro dece u Baošiće“, najavio je Markov.

Na sedmodnevnom boravku u odmaralištu Mitrovac nalazi se  89 dece od prvog do četvrtog razreda.

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.