Naselja u Bačkoj Palanci dobijaju struju i vodu do kraja dana, od Pokrajine 150 miliona dinara za sanaciju štete od nevremena

šušnica-štab za vanredne situacije - bačka palanka
BAČKA PALANKA – Naselja u Bačkoj Palanci pogođena razornom orkanskom olujom, izuzimajući Čelarevo, gde je situacija izuzetno složena, dobijaju struju i vodu do kraja dana.

Na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, koji je u stalnom zasedanju, konstatovano je da Obrovac, Tovariševo, Silbaš, Parage, Neštin, Vizić, veći deo Bačke Palanke, Gajdobre i Nove Gajdobre imaju struju i da se očekuje da je do kraja dobiju Karađorđevo i Mladenovo, ali da je situacija sa snabdevanjem strujom i dalje izuzetno složena. Najteže je Čelarevu, koje je teško pogođeno naletima orkana i 19. i 21. jula, gde struje i vode nema već pet dana. Radovi na oporavku elektroenergetske mreže u naselju su i dalje u toku, ali je teško reći kada će biti uspostavljeno redovno snabdevanje strujom.

Predsednik opštine Bačka Palanka i predsednik Štaba za vanredne situacije Branislav Šušnica na sednicu štaba došao je sa sednice Pokrajinske vlade, na kojoj je za sanaciju objekata javne namene u Bačkoj Palanci izdvojeno 100 miliona dinara. A Pokrajinski štab za vanredne situacije izdvojio je još 50 miliona dinara u materijalu za sanaciju šete od nevremena na privatnim kućama na celoj teritoriji opštine.

Teško je reći kolika je šteta. Gotovo da nema objekta u Bačkoj Palanci koji nije oštećen u uraganskoj oluji. Posebno je strašno što je izgubljen i jedan ljudski život. Od ponedeljka ćemo krenuti u popisivanje oštećenja na objektima. Ići ćemo od kuće do kuće, tako da ćemo u narednim danima znati tačne razmere štete koje nam je nanelo strašno, nezapamćeno nevreme. Najteže je u Čelarevu, koje je orkan pogodio oba dana, i 19. i 21. jula, i gde već pet dana nema ni struje ni vode. Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i predsedniku Igoru Miroviću obezbeđeni su agregati kako bismo stabilizovali snabdevanje strujom i vodosnabdevanje na teritoriji opštine. Nastavljamo da radimo. Mi smo tu zbog građana, i svi zaposleni u opštinskoj upravi su na terenu – rekao je Šušnica.

Štab je konstatovao da lokalne ekipe elektrodistribucije zajedno sa kolegama iz Novog Sada i radnicima privatnih preduzeća iz Bačke Palanke, neprekidno rade u svim naseljima, kako bi se situacija sa strujom normalizovala. Iz predostrožnosti su isključeni pojedini potrošači na niskom naponu. Radovi su u toku, tako da se očekuje da će i oni do kraja dana dobiti struju.

Sa sednice Štaba upućen je apel građanima da imaju razumevanja za ekipe na terenu , kao i da budu oprezni jer ima dosta kablova po zemlji i u travi. Upućena je molba građanima da ne izvlače sami granje iz žica, već da to prepuste stručnim ekipama.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.