Volite uštipke i mekike ali ih ne pravite često jer upiju previše masnoće tokom prženja. Postoje načini da se to spreči.
Soda bikarbona ili prašak za pecivo
Jedan od načina da se spreči upijanje viška masti je korišćenje sode bikarbone ili praška za pecivo, koje se proseju zajedno sa brašnom prilikom pripreme testa. Ovim postupkom, testo će manje upiti ulja tokom prženja u dubokom ulju.
Važno je da ulje u kojem pržite bude dobro zagrejano kako bi se sprečilo upijanje masti. Kada je ulje dovoljno vruće, brzo zatvara testo, čime se sprečava apsorpcija viška masnoće.
Dodavanje čašice rakije
Još jedan provereni način da testo upije manje ulja je dodavanje čašice rakije tokom mešanja sastojaka za testo. Ovaj stari trik, koji su naše bake često koristile, može pomoći da uštipci ili mekike zadrže manje masnoće prilikom prženja.
Rakija neće značajno uticati na ukus testa, ali će sprečiti prekomerno upijanje ulja. Ako želite dodatnu aromu u testu uz korišćenje alkohola, možete umesto rakije dodati istu količinu ruma.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.