logo transparend vojvodina uzivo

Narednog vikenda startuje 46. Fruškogorski maraton

NOVI SAD – Narednog vikenda na Popovici startuje 46. Fruškogorski maraton koji će trajati 22. i 23. aprila.

“Ko god želi da unapredi svoje fizičko i mentalno zdravlje, nema potrebe da ode dalje od Fruške gore. To je pravo mesto da se povežete s prirodom i smanjite stres svakodnevnog života. Izađite napolje, udahnite svež vazduh i krenite sa nama u novu avanturu!” – navode na Fejsbuk stranici “Fruškogorski maraton”.

Prevoz do starta maratona

U subotu (22. April 2023.) organizovani prevoz je obezbeđen od 6 časova iz Novog Sada. Polasci su usklađeni sa dinamikom priliva putnika, autobusi kreću kada se popune. Mesto polaska su stajališta gradskog prevoza ispred Železničke stanice, na početku Mosta Slobode i u centru Sremske Kamenice. U subotu do 22:00 sata, autobusi će se okretati na Fruškogorskom putu, kod raskrsnice sa Majdanskom ulicom (to znači da autobusi NE IDU do kraja asfaltnog puta, do okretnice na Popovici). Okretnica kod Majdanske ulice, u subotu do 22:00 sata je i polazna stanica za povratak učesnika Maratona za Novi Sad. Posle 22 sata, pa do nedelje (23. April 2023.) do 20:00 sati, autobusi idu svojom redovnom linijom do okretnice na Popovici. Obezbeđeni su vanredni polasci sa Popovice u 22:00 i 24:00 sata u subotu i u nedelju u 2:00 i 4:00 sata, i od 5:00 do 19:00 sati po potrebi.

U nedelju (23. April 2023.) je obezbeđen poseban prevoz za decu predškolskog uzrasta sa svojim pratiocima (roditeljima, bakama, dekama), koji učestvuju na “Dečijoj književnoj stazi“- 4km. Na start treba da stignu između 11:00-11:20 sati. Ovi autobusi su namenski i polaze iz Novog Sada, sa perona ispred Železničke stanice u 10:30 sati, sa stajanjem na autobuskim stajalištima na početku Mosta Slobode i u centru Sremske Kamenice. Dolazak sopstvenim vozilom nije omogućen.

Učesnici iz udaljenih mesta koji dolaze organizovano u subotu na maraton svojim autobusima, moći će doći do Popovice, odnosno starta maratona, s tim što se njihovi autobusi po izlasku putnika, koji ne sme trajati više od 2 do 3 minuta, moraju vraćati nazad za Novi Sad na parkiranje. Nije dozvoljeno dolaziti na maraton spratnim i zglobnim autobusima, jer je njihovo kretanje lokalnim putem za Popovicu zabranjeno.

Po dolasku na cilj cele grupe koja je učestvovala na maratonu, autobus može doći po vas na Popovicu. Predlaže se da maratonci krenu ranije kako bi se izbegle gužve neposredno pre starta maratona, jer se broj učesnika maratona kreće i do 18 hiljada.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.