Mančmelou je mnogima jedan od omiljenih slatkiša i kada ga neko pomene, većina prvo pomisli na poznati kolač preliven čokoladom.
Međutim, originalni mančmelou zapravo potiče iz Amerike, a često ga viđate u filmovima kako ga peku na plamenu vatre. Obično to rade na kampovanju, u šumi ili u dvorištu.
Ukoliko ste ikada pomislili da ga je teško napraviti, rado ćemo vas u to razuveriti. Ovaj desert se priprema od belanaca i šećera i sastojci su slični kao oni koji se koriste za puslice.
Međutim, nije ga potrebno sušiti u rerni, a pripremićete ga brzo i lako. Možda bi, eventualno, mogli da pripremite veće količine, jer verujemo da ćete ih vrlo brzo pojesti.
Sastojci:
– 4 jajeta
– 1 šolja šećera
– 1 kašika ekstrakta vanile
– 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Belanca odvojte od žumanaca i vodite računa da vam ni kap žumanceta ne upadne u belance. Zatim dodajte šećer i sve to pomešajte ručnom mutilicom i onda stavite da se kuva na pari. Sve vreme obavezno mešajte smesu. Kada se šećer u potpunosti bude rastopio, a smesa polako počne da peni, dodajte i ekstrakt vanile. Smesu, nakon toga, umutite mikserom na najvećoj brzini, sve dok ne dobijete gustu penastu strukturu. Tako pripremljenu, možete odmah da je konzumirate, jer vaš mančmelou je gotov, a ukoliko želite da priredite sebi i svojim voljenima filmsku atmosferu, napravite male kuglice, stavite ih u frižider da se stegnu, a zatim ih zagrejte. Šećer će postati karamelizovan, što će poslastici dati posebnu draž. Ovu penu, naravno, možete da koristite i za pripremu raznih kolača.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.