Divne knedle sa šljivama
Sastojci:
Za knedle:
1 kg oljuštenog krompira
na vrh noža soli
150 gr brašna
1 žumance
malo ulja, maslaca ili margarina
Za punjenje:
20 kom zrelih šljiva
Za umotavanje:
100-150 gr kristal šećera
150 gr mrvica (prezla)
malo ulja
Priprema
Krompir oljuštiti, iseći na šnite, naliti ga hladnom vodom i staviti da se kuva. Skuvan krompir propasirati ručnom pasirkom i ostaviti da se malo prohladi. Za to vreme šljive očistiti od košpica.
Prohlađenoj masi dodati žumance i malo brašna, oko 100 grama, a ostalih 50 se mogu iskoristiti prilikom oblikovanja knedli. Uzimati deo po deo testa, oblikovati na dlanu pomoću brašna. Ako se lepi, staviti šljivu i umotati kao tenisku lopticu.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.