Napravite domaće kroasane sa džemom. Hrskavi i ukusni, bolji nego kupovni

Mi vam savetujemo da napravite domaće kroasane sa džemom koji će biti ukusniji nego oni iz pekare, ako volite lisnato testo
SASTOJCI:

500 g brašna

četiri kašike maslaca
50 g šećera
dve kašičice soli
kašičica kvasca
350 ml mleka

JOŠ POTREBNO:

350 g maslaca
dve kašike brašna
veće jaje
džem po ukusu

PRIPREMA:

Pomešati brašno, so, šećer i kvasac. Dodati omekšali maslac i hladno mleko, pa zamesiti testo. Uviti u plastičnu foliju i staviti u frižider da odstoji pola sata. Potom ga rastanjiti oklagijom, staviti na pleh, te vratiti u frižider.

Maslac izmiksati sa dve kašike brašna, zamesiti, uviti u foliju, pa i njega staviti u frižider, da se opet stegne. Razvaljati oklagijom, staviti preko testa, pa preklopiti kao pismo i ponovo rastanjiti. Postupak ponoviti još sedam-osam puta, da se dobije testo u slojevima. Vratiti u frižider da odstoji još dva sata.

Lisnato testo zatim rastanjiti oklagijom na krug, iseći na osam trouglova, pa filovati džemom po izboru i uviti u kroasane. Ređati na pleh obložen papirom za pečenje, pa ostaviti da odstoji još pola sata. Premazati umućenim jajetom i peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju lepu boju. Posuti po želji šećerom u prahu i poslužiti.

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.